Ön digitális termékek, szoftverek, értékesítésével, frissítésével foglalkozik?

with Nincs hozzászólás

Ön digitális termékek, szoftverek, értékesítésével, frissítésével, webhostinggal, webhely szolgáltatással foglalkozik? Hírekhez, időjárás-jelentéshez, idegenforgalmi tájékoztatáshoz való hozzáférést nyújtó oldalakat tart fenn?
Játékok, filmek, zenék, képek letöltését teszi lehetővé, akár streamelés formájában is? Teszi ezt mobiltelefonra is, applikációkat tesz letölthetővé? Weboldal/tárhely szolgáltatást nyújt, csevegőoldalakkal foglalkozik? Netán online piacteret vagy hirdetési felületet tart fenn? Bannerblocker szolgáltatást nyújt?
Videotelefon és/vagy VIOP-szolgáltatásokat nyújt? Magánhálózati kapcsolat kiépítésével foglalkozik vagy távoktatást nyújt?

Hosszan folytathatnánk a kérdéseket. Amint azt bizonyára Ön is tudja, az elektronikus úton nyújtott és a távközlési szolgáltatásokra speciális áfa szabályok vonatkoznak, ha magánszemély részére nyújt ilyen szolgáltatást. A területet szabályozó, a részletszabályokat tartalmazó normák zöme Európai Uniós szinten született meg, nem igénylik a magyar jogba való átültetést, azok közvetlenül alkalmazandók.

Ezen szabályok döntik el, hogy mikor kell magánszemélynek tekinteni ügyfelét, milyen számlát kell ügyfele részére kibocsátania az Ön által nyújtott szolgáltatásról. Nyilvánvalóan Ön is ennek tükrében határozza meg a szolgáltatás teljesítési helyét. Nyilvánvalóan Ön is beépítette a (tartalom)szolgáltató partnereivel kötött szerződéseibe azokat a kikötéseket, amelyek alapján egyértelműen eldönthető, hogy a közvetített szolgáltatás szempontjából Ön a szolgáltatás nyújtója-e. Nyilvánvalóan Ön is ismeri azokat a vélelmeket és azokat a körülményeket, amelyeket figyelembe kell venni annak érdekében, hogy meghatározza ügyfele adójogi illetőségét és az ügylet teljesítési helyét, és ezt megfelelően dokumentálja és nyilvántartja. Nyilvánvalóan azt is tudja, hogy mennyi nehézséget jelent Önnek az, hogy immár egy éve annyi országban kell bevallást tennie, ahány országban ilyen szolgáltatást nyújt, és épp emiatt Ön is az adminisztrációt leegyszerűsítő MOSS mechanizmust választotta.

Amennyiben igen, úgy Önnek csak akkor kell felkeresnie minket, ha bizonytalan eddigi eljárásában, és megerősítésre van szüksége.

Amennyiben nem, akkor kérjük, keressen fel minket konzultáció céljából.

Leave a Reply